2013. december 9.

FIDESZ ÜZENETEK - 2013. december 6.





Orbán Viktor:  

A mindennapi életben is érezhető a növekedés


·         Majdnem négy millióan dolgoznak,
·         235 ezerrel többen, mint a kormányváltáskor,
·         folyamatosan emelkednek a bérek, csökken a rezsi és az infláció pedig alacsonyabb, mint az elmúlt negyven évben bármikor.
·         A gazdaság növekedett.
·         A növekedés motorja a következő években is az lehet, ha az emberek akarnak többet dolgozni, mert látják, hogy van értelme, az adórendszer is azt segíti, hogy több munkával jobban lehessen boldogulni. 
·         A beruházásokhoz szükséges hitelek nagyon drágák voltak az elmúlt években, de az új jegybankelnök óta összhang van a kormány és a jegybank politikája között.
·         Az adórendszer átalakítása, a gyed extra és az egész napos iskola is azt szolgálja, hogy több gyermek szülessen, mert ma még egy veszélyeztetett fajta vagyunk, folyamatosan fogyunk.


Bajnai Fájni fog programja az adóemelésre épül

·         Bajnai Gordonnak őszintének kellene lennie a magyarokkal és inkább a Fájni Fog programjával kapcsolatban.
·         Mert a magyar emberek munkájának és bizakodásának köszönhető, hogy gazdasági fordulatot tudtunk végrehajtani és a gazdasági növekedés tartós, sőt a várakozások fölötti és az európai átlag fölötti.
·         Bajnai Gordon viszont adóemelést akar és csökkenteni akarja a minimálbéreket is.
·         Ő maga is elismerte,  ha rajta múlik, újra fájni fog a kiskeresetűeknek, a munkavállalóknak és a családoknak, a bankadó kivezetésének árát velük fizettetné.
·         Visszaállítaná ugyanazt a kudarcos adórendszert, amely 2010 előtt volt, amikor a munkavállalók fizetésének felét elvitte a magas adó. Bajnai Gordon 40%-os adókulcsot akar és eltörölné a családi adókedvezményt.


Az érdekvédelem feladata, hogy megvédje a munkavállalókat a bukott baloldal veszélyes programjától  
Ma az Autonóm Szakszervetek Szövetsége (ASZSZ), a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) integrációjával Magyarország legnagyobb - mintegy 250 ezer taggal rendelkező érdekvédelmi szervezete jött létre.

·         Az érdekvédelem legsürgetőbb feladata, hogy megvédje a munkavállalókat a legnagyobb veszélytől.
·         A legnagyobb veszély ma a bukott baloldal programja, mert adóemelést, minimálbércsökkentést, fizetéscsökkentést, megszorításokat tartalmaz.
·         A szakszervezetek legsürgetőbb feladata, hogy erre a veszélyre figyelmeztessék a munkavállalókat.


Fidesz - A bankok nem emelhetik meg a díjaikat az ingyenes készpénzfelvétel miatt

·         A pénzügyi rezsicsökkentésről szóló törvényben világosan kimondtuk, hogy a bankok nem emelhetik meg a díjaikat az ingyenes készpénzfelvétel miatt.
·         Esélyesnek látszik, hogy két bank máris megszegte ezeket a szabályokat.
·         Örülünk annak, hogy a Magyar Nemzeti Bank határozottan lépett, és vizsgálatot indított az említett bankoknál. Ez helyes, mert a mindenkori pénzügyi felügyeletnek a fogyasztók érdekeit kell néznie, nem pedig a bankokét.


Egyedül a baloldalnak van zavar a fejében a rezsicsökkentéssel kapcsolatban 
 (reagálása Jávor Benedek (Együtt-PM) nyilatkozatára)

·         A rezsicsökkentéssel kapcsolatban egyedül a baloldalnak van zavar a fejében.
·         A baloldal politikusai rendszeresen támadják a rezsicsökkentést és ha rajtuk múlik, eltörölnék azt.
·         Közéjük tartozik Jávor Benedek, az Együtt-PM politikusa is, aki a rezsicsökkentéseket egyetlen alkalommal sem támogatta a parlamentben.
·         A kormánypárt változatlanul elkötelezett a rezsicsökkentés védelmében,
·         a családok a napokban kapják kézhez a novemberi 11.1%-os rezsicsökkentés utáni első számlákat.



A szocialisták már megint a bankokat féltik 
 (reagálás MSZP-re, aki szerint a kormány időt húz a devizahiteles ügyben és nem a bankokra és a kúriára kellene)

·         A szocialisták már megint a bankok terhei miatt aggódnak, akik az első számú felelősei a devizacsapdának, hiszen a hagyták, hogy mindez bekövetkezzen.
·         A Gyurcsány-Bajnai kormányok megszüntették a kedvezményes otthonteremtési lehetőségeket és tétlenül nézték, hogy a bankok örömére devizában adósodjon el több százezer magyar család.
·         A baloldal kormányzása alatt a devizahitelek összege a száznegyvenszeresére emelkedett. 
·         A kormányváltás óta végrehajtott otthonmentő intézkedések már félmillió családnak segítettek.
·         A bankok és bíróságok sem húzhatják ki magukat egy átfogó megoldás kidolgozása alól.
·         Több kérdésben is elengedhetetlen a Kúria és az Alkotmánybíróság állásfoglalása a további lépésekhez.


Százezer ember képzése indult el a téli közfoglalkoztatási programban


·         Százezer ember képzése indult el december elején a kormány téli átmeneti közfoglalkoztatási programjában, amelyben március 31.-ig átlagosan kétszázezren vesznek részt.
·         A  december másodikán elindított tanfolyamokat az országos közfoglalkoztatók jelzései alapján állították össze.
·         Budapesten és a 19 megyében a meghirdetett tanfolyamok túlnyomó többsége már elindult és a képzésben résztvevők a mindenkori nyolcórás közfoglalkoztatási minimálbért kapják.
·         A helyközi és helyi járatokat a képzésre történő utazáshoz mindenki térítésmentesen veheti igénybe.
·         A képző intézményeket - jelentős részben szakképző iskolákat - a foglalkoztatási központok pályázat útján választották ki.
·         A november elsejétől indított téli közfoglalkoztatási programban átlagosan kétszázezren dolgoznak április 30.-ig, közülük decembertől március végéig átlagosan százezren képzésben vesznek részt. 20 ezren OKJ-s állam által elismert képzést, 29 ezren betanító jellegű képzést, 48 ezren alap készségfejlesztést kapnak. További 4 ezren - akiknek nincsen meg a 8 általános iskolájuk - felzárkóztató képzést kapnak, és ezren pedig traktor vagy tehergépjármű vezetést tanulhatnak.
·         Magyarországon jelenleg ötszázezer regisztrált munkanélküli van, közülük több mint kétszázezer az általános iskolát végezte el, és 26 ezernek még ez sincsen meg.
·         Nekik a munkaerőpiacon esélyük sincsen elhelyezkedni, és a közfoglalkoztatásban sem egyszerű a helyzetük, ezért döntöttünk az oktatási lehetőség biztosítása mellett.
·         A kormány segélyalapú társadalom helyett munkaalapú társadalmat szeretne építeni.
·         A téli átmeneti közfoglalkoztatási program sok embernek segít a legínségesebb időszakban jövedelemhez jutni, tudását felfrissíteni, illetve az állam által elismert bizonyítványt szerezni, amellyel később a munkaerőpiacon érvényesülhet.




Többen igényelhetnek  TÉSZ hitelt
·         A zöldség és gyümölcstermesztők mellett más minősített mezőgazdasági, illetve erdészeti, halászati termelők is igényelhetnek TÉSZ hiteleket eszközök beszerzésére.
·         Összesen 50-250 millió forintot lehet igényelni 7 éves futamidőre, 7,2 százalékos kamattal.

Nincsenek megjegyzések: