2013. október 19.

BÉKEMENET 2013. október 23-án


Békemenetet szervez október 23-ra Budapesten a Civil Összefogás Fórum (CÖF)
 A CÖF szóvivői és a Békemenet szervezői szerint hathatós választ kell adniuk a baloldal agresszivitására. „Ők erőszakot hirdetnek, mi méltósággal ünneplünk” – hangsúlyozta a CÖF. A szervet szerint a vasárnapi, „Bajnai mozgalmának demonstrációja” túllépte a jó ízlés határát, a baloldal újabb mélypontra jutott a politikai trágárság terén„Nehéz szavakat találni arra, ahogy Bajnai és társai bemocskolták és a vásári komédia eszközévé silányították az 1956-os forradalom és szabadságharc jelképeit. Bebizonyosodott az is, hogy miközben az Együtt 2014 megbékélésről, toleranciáról és párbeszédről papol, valójában folyamatosan gyűlöletet szít a magyar közéletben. Nem akarunk olyan országban élni, ahol a közéletet Ron Werber csapatának stílusa uralja! – nyomatékosította a CÖF. A szervezet azért szervez Békemenetet október 23-ra, mert a leghatározottabban elutasítja „a baloldal gyűlöletkampányát”.
Mint ismert, kormányellenes tüntetést tartott vasárnap Budapesten a Magyar Szolidaritás Mozgalom, amelynek a rapper Dopeman volt a házigazdája, aki egyebek mellett „szemétládának és pofátlannak” nevezte Orbán Viktor miniszterelnököt. Előadta trágár szavakkal tűzdelt Himnusz-feldolgozását is. A Clark Ádám téren tartott demonstráció végén lelepleztek egy Orbán Viktort ábrázoló bronzszínű hungarocell szobrot, majd ezt aktivisták ledöntötték úgy, hogy a Sztálin-szobor egykori ledöntésére emlékeztető módon a csizmája a talapzaton maradt. A tömeg ezután a Terror Háza Múzeumhoz vitte a feldarabolt szobrot, ahol a maradványokat felállították. A szobormaradványt az egyik demonstráló ököllel megütötte, volt olyan is aki késsel vágott ki abból egy darabot, és akadt aki ráfeküdt arra. A szobor levágott fejét a Szolidaritás központi székházába vitték a szervezők. A CÖF reméli, hogy ismét több tízezren vesznek részt a Békemeneten, mert fel kell lépni a baloldal gyűlöletkampánya ellen.


 A Békemenet október 23-án a Bem szobortól indul. 
A gyalogos gyülekezés egyénileg a Bem rakparton, illetve a Bem József téren történik 13 órától. Az érkezők a Batthyány tér irányába terjeszkedhetnek.
 
A résztvevők az alábbi útvonalon vonulnak: Budapest II. ker., Bem rakpart - Bem József tér – Lipthay utca – Margit híd – V. ker. Szent István körút – VI. ker. Nyugati tér – Teréz körút – Oktogon – Andrássy út – érkezés az állami ünnepségre, Hősök tere.
A menet elején hangosítással ellátott tehergépjármű fog haladni, mögötte a szervezők egy kb. 10m széles molinót fognak vinni. Őket követik a Békemeneten résztvevők.

Kérjük a résztvevőket, hogy a hagyományokhoz híven csendesen, méltóságteljesen vonuljunk, másokat becsmérlő, a szélsőséges alakulatokat jellemző táblákat ne hozzanak magukkal, csak magyar, CÖF és székely zászlókkal demonstráljanak.
 
Budapest, 2013. október 16.
CÖF-CÖKA Vezetősége
valamint a Békemenet szervezői

Nincsenek megjegyzések: