2013. szeptember 17.

Tájékoztatás



Kedves Barátaim!

Örömmel tudok beszámolni arról, hogy a MAGYAR NEMZETI ÜDÜLÉSI ALAPÍTVÁNY pályázatának keretében tíz délegyházi gyereket és egy felnőtt kísérőt tudtunk elküldeni a Forma 1 pénteki futamának megtekintésére.
 Pánczél Károly országgyűlési képviselőnk segítségével az Erzsébet programban résztvevők számára fenntartott lelátón kaptak helyet gyerekeink.
Az utazással adódott némi nehézség, de Szilveszter Lajos alpolgármesterünk segítségünkre sietett és kölcsönadta az önkormányzat mikrobuszát. A srácok lelkes egymás szavába vágó elbeszéléséből tudom, hogy a nagy tömeg ellenére zökkenőmentesen zajlott a napjuk. A rendezők kétféle meleg étellel várták őket és a süteményt is két kézzel kellet fogni akkora volt. Jólesett, hogy a melegben frissítőnek ásványvízzel is ellátták a résztvevő gyerekeket. Jó helyről kitűnően látták az időmérő futamokat. Meglepődtek, hogy milyen kicsik a F1-es autók és micsoda hatalmas hangzavart tudnak produkálni. A versenyzők nagyszerűségét bizonyítja, hogy ebéd helyett kimentek a lelátó azon részére ahol az Erzsébet programban résztvevő gyerekek vannak és autogramot osztottak. Sajnos nekünk nem jutott, de egy közös fénykép erejéig Pribyll Rómeónak sikerült összeismerkedni Michaelis Norberttel. Szerintem ereklyeként őrzött fotó készült. A hazafelé útra a rendezők ellátták a srácokat mindenféle élelmiszer csomaggal, aminek felét sem tudták megenni. Feledhetetlen napról még sokáig fognak beszélgetni a srácok.
A jó nem jár egyedül, szerencsére a Kecskeméti Repülőnapra is Sikerült 13 db ingyenes belépőt kapni a Honvédelmi Minisztériumtól, így a gyerekekkel együtt 17-en vehettek részt a rendezvényen. Tanulva a F1 re utazás bökkenőjéből eleve úgy szerveztük, hogy minden család önállóan utazik. Aki vonattal utazott azokat az állomásról buszokkal vitték a helyszínre. A gépkocsival érkezőket is rutinosan irányították a rendőrök a kijelölt parkolókba. Nem kis feladat volt ez, ha figyelembe vesszük, hogy 120 ezren látogattak ki a rendezvényre. A résztvevő családok mesélik, hogy nagyszerű élményben volt részük, nem részletezem, mert a hírekből már mindenki értesült a nap programjairól.

 Hancsics György










... és a kecskeméti repülőnapon



1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Olvasom ezt az írást s közben erősödik bennem az az érzés, amit egy „Újság” gondolatébresztő cikke váltott ki:
„Igaz, a Hancsics féle félszűz alakulat itt-ott tesz valamit a közösségi életért, de beadja derekát bármilyen támogatásért, megfeledkezve egy helyi ellenzéki erő szükségességéről…
Mert eljön az idő, amikor el kell majd azzal is számolni, mit tettek a helyi demokráciáért…
Mert önálló véleményükkel vagy kiállnak, vagy olyan mélyre süllyednek véglegesen Délegyházán a következő választáson, hogy írmagjuk sem marad…
Ezt a kérdést, észrevételt bizony fel kell tennem a FIDESZ Országos Választmánya elnökének is…”
Minden szavával egyetértek!