2013. február 16.

Hazánk nem kér többé baloldali bankárkormányt!

Megértjük és osztozunk mindazok haragján, akik ma a Kossuth térre vonultak, hogy elmondják, a devizahitel tönkretette az életüket. Ha a Gyurcsány-Bajnai-kormányon múlt volna, akkor most családok ezrei lennének földönfutók, mert ők soha nem a magyar emberek érdekeit nézték, hanem a bankokét: devizaadósságba taszítottak százezreket - írja közleményében Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója.


A bankárkormányok alatt 140-szeresére nőtt a magyar lakosság devizaadóssága,  félmillió magyar család otthonára került jelzálog. A bankárkormányok veszélybe sodorták több százezer magyar család otthonát, megélhetését, létbiztonságát. Családok ezreit tették tönkre lelkileg, idegileg, anyagilag. A  kormányalakulás óta a Fidesz intézkedések tucatjait hozta a bajbajutottak érdekében. Az elmúlt két és fél évben nyújtott kormányzati segítségekkel családok tízezreit tudtuk megmenteni a legrosszabbtól, az otthon elvesztésétől. Több mint 102 ezer devizahiteles élt eddig az árfolyamgát,  170 ezer hiteles pedig a végtörlesztés lehetőségével, a Nemzeti Eszközkezelő tavaly év végéig 600 lakást vásárolt meg, idén pedig akár 10 ezer család megmentésére van keret a programban, sőt a jogosultak köre is bővült.

A legnehezebb helyzetben lévőknek az ócsai lakópark nyújt új esélyt. Pénzügyi biztost állítottunk munkába, a devizahitelesek érdekeinek képviseletére. A családi adórendszernek és a rezsicsökkentésnek köszönhetően több pénz marad az embereknél. A kormány az elérhető és kiszámítható otthonvásárlás érdekében visszaállította az otthonteremtési kamattámogatást, amelyet az előző szocialista kormányok szüntettek meg. Továbbra  sem engedjük el senkinek a kezét, egyetértünk mindazokkal, akik nem akarják, hogy az országnak ismét olyan vezetői legyenek, akik a bankokat, és nem a magyar emberek szolgálják.

(Fidesz-frakció)

Nincsenek megjegyzések: