2012. november 26.

EURÓPA 2020 STRATÉGIA; REGIONÁLIS EUROBAROMÉTER,

 
az Európa 2020 stratégia és a Regionális Eurobarometer először tartalmaz régiós adatokat, így a Közép-magyarországi Régióét is. 

Az Európa 2020 az Európai Unió 10 évre szóló növekedési stratégiája.
Az Európa 2020 az Európai Unió 10 évre szóló növekedési stratégiája. Célja nem csupán az, hogy segítségével leküzdjük a válságot, amely számos uniós gazdaságot továbbra is kedvezőtlenül érint. A stratégia az uniós növekedési modell hiányosságait hivatott megszüntetni, és az intelligensebb, fenntarthatóbb és inkluzívabb növekedés feltételeit kívánja megteremteni.

Annak érdekében, hogy e célok kézzel foghatóak legyenek, öt kulcsfontosságú célkitűzés meghatározására került sor, amelyeket az Uniónak az évtized végéig el kell érnie. E célkitűzések a foglalkoztatásra, az oktatásra, a kutatásra és innovációra, a társadalmi befogadásra és a szegénység enyhítésére, valamint az éghajlatváltozás elleni küzdelemre és az energiaügyre irányulnak.

A stratégia emellett hét kiemelt kezdeményezést is tartalmaz, amelyek keretet biztosítanak ahhoz, hogy kölcsönösen felerősítsék egymást azok az erőfeszítések, amelyeket az Unió és a tagállami hatóságok az Európa 2020 stratégia prioritásainak (innováció, digitális gazdaság, foglalkoztatás, ifjúság, iparpolitika, szegénység elleni küzdelem, erőforrás-hatékonyság) megvalósításáért tesz.

A Pest Megyei Területfejlesztési Fórumokon elhangzott előadások az Európa 2020 stratégia célkitűzéseit és kiemelt kezdeményezéseit mutatja be.
AZ ELŐADÁSOK MEGTEKINTHETŐK:
http://www.pestmegye.hu/videotar



eurobarometer
Az adatokból az is kitűnik, hogy az életminőség és gazdasági helyzet megítélésében nem csak országos szinten, hanem régiónként vizsgálva is jelentős eltérések mutatkoznak.
Az EUROBAROMETER 356. jelentése, a felmérések történetében első alkalommal regionális adatokat vizsgált. Az Európai Unió 170 régiójában, 2012. augusztus 20. és szeptember 15. között lefolytatott 50 000 telefonos interjú elemzése egyértelműen rámutat, hogy a közvélemény szerint a régiók legfontosabb problémája jelenleg a magas munkanélküliség és a rossz gazdasági helyzet. Az adatokból az is kitűnik, hogy az életminőség és gazdasági helyzet megítélésében nem csak országos szinten, hanem régiónként vizsgálva is jelentős eltérések mutatkoznak.

A Pest Megyei Területfejlesztési Fórumokon elhangzott előadások elsősorban a magyar régiókban felvett adatokra koncentrálva mutatja be a felmérés eredményeit.


www.pestmegye.hu

A szövegben lévő kék színű sorokra kattintva az ahhoz tartozó tartalmat olvashatjátok el !

Nincsenek megjegyzések: