2012. december 15.

MAGYAR DEMOKRATA hetilap vezércikke

Bencsik András: A hisztéria-hadművelet

 2012. december 15.
A HVG hasábjairól hamarosan talán az éterbe röppen egy újabb plágium: Orbán Viktor azon híres mondata, hogy „mindenki hozzon magával még egy embert”, valójában G. Gábor szerkesztő egy írásának átvétele. A HVG talán hamarosan megjelenő tudósítása szerint G. Gábor nevezett cikkében ugyanis ez a mondatrész olvasható: „mindenki hozzon magával még egy kendert…” ami szerintük a megengedhetőnél nagyobb hasonlóság. Mivel G. Gábor idézett cikke talán még a 2014-es választások előtt megjelenik az interneten, a plágium bizonyítottnak tekinthető. Ezért felszólítják majd Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy mondjon le. Érdektelen, hogy ki utánozott kit, a lényeg, hogy lopás történt, amiben a miniszterelnök érintve van…
Ez vicc? Nem vicc. Semjén Zsolt szakdolgozatának ügye sem az. Amiről kiszaglászták a finom orrú zsurnaliszták, hogy a KDNP jelenlegi elnöke dolgozatának egy szakasza egy évvel utóbb megjelent vezető tanárának egy cikkében. A józan ész erre azt mondja, Semjén Zsolt, ha csak nem tud utazni az időben, nem követhetett el plágiumot. Annál inkább a vezető tanár, de hát az illető nem elnöke a KDNP-nek, nem is miniszterelnök-helyettes, vagyis nem célszemély. Ezért a hecckampány Semjén Zsolt ellen folyik.
Hogy kik volnának ezek odaát? Bízzuk a tisztelt olvasóra, hogy miképpen illeti az osonó fejvadászokat. Akik sajátos módon szorgoskodnak a 2014-es választások megnyeréséért. Egy alegység a jelek szerint arra specializálódott, hogy vezető jobboldali politikusok múltjában kutakodjon. Eközben egy másik alegység a tanári kar tagjai között szaglászik, hátha van valaki, aki sértődött, mert az ilyen szívesen mond rosszakat… Nem lepődhetünk meg, ha kiderül, hogy egy harmadik alegység a jobboldali politikusok kukájában búvárkodik, s hamarosan valamely balliberális orgánumban teszi közzé kutatásának manipulált eredményeit.
A 2014-es választási kampány Bajnai Gordon színre lépésével megkezdődött. És ne legyen illúzióink, durva kampány lesz, mert a tét hatalmas. Ha a baloldalnak nem sikerül visszatérni, talán örökre elbúcsúzhat a kormányzástól. Ezért aztán mindenre képes lesz a győzelemért. A karaktergyilkosság, a kiszemelt közszereplő lejáratása, zaklatása, magánéletének tönkretétele csak egy a lehetséges forgatókönyvekből.
A dolog ugyanis egyszerű. A jobboldal a kétharmados fölény és az elmúlt két év kegyetlenül kemény, de annál célratörőbb stratégiai fejlesztései birtokában demokratikus eszközökkel nem lesz legyőzhető 2014-ben. Már vannak jelei a jövőre elkezdődő gazdasági fellendülésnek, ami az állampolgárok közérzetére kedvezően hat majd. E közérzet a ciklus közepén most mélyponton van, de ha jövő vasárnap lennének a választások, a Fidesz–KDNP így is biztosan győzne. Vagyis a baloldal számára csak a demokrácián kívüli eszközök, a hisztéria és a káosz kirobbantása kínálnak esélyt.
Emlékezzünk Ron Werberre. Emlékezzünk arra, hogy 2002-ben a virtuális provokációkat kiegészítették valóságos támadások is. Volt rá példa, hogy valódi bombák robbantak jobboldali politikusok lakásánál, valódi baseballütővel vertek fejbe embereket. Emlékezzünk a 2006-os tragédiára is. Nem a baloldalon múlott, hogy nem történt emberhalál.
Már hiszterizálják a társadalmat. A jobboldal vezető személyiségeinek védelmét már ma meg kell erősíteni. Különösen Orbán Viktorét. De ami a legfontosabb, továbbra is hinnünk kell a szeretet és az összefogás erejében. És akkor győzünk.
Bencsik András

Forrás: Facebook

Nincsenek megjegyzések: