2012. június 18.

"HOL VAN AZ IGAZSÁG?"


Álhírek nyomában...

Bayer Zsolt: Nyugdíj és dugó
2012. 06. 16
Néhány héttel ezelőtt azzal haknizott a baloldal a nyilvánosságban, hogy a Fidesz meg fogja adóztatni a nyugdíjakat. S a „hír” mellé mindjárt odatettek egy másikat is: a Fidesz arra készül, hogy eltörli a minimálnyugdíjat.
Ilyen hírek hallatán a többségükben amúgy is baloldalra húzó nyugdíjasok – vajon miért van ez így, én édes jó Istenem! – igazolva látják minden Orbán- és Fidesz-fóbiájukat. És pontosan ezért készülnek az ilyen „hírek”. A Népszava meg a Népszabadság szerkesztőségeiben. Ahol persze azt is tudják, mi az igazság. Csak azt nem szeretik nagydobra verni. Ennyiben (is) azonosak Gyurcsánnyal: nem bontják ki az igazság minden szeletét. Ehhez képest apró perpatvar csupán, hogy Gyurcsány most éppen nem olvas majd Népszabadságot. Na és? A szerelem ettől csak acélozódik…

És akkor nézzük a valóságot, bontsuk ki némileg minden szeletét.

A Horn-kormány idején döntött úgy a kabinet és az MSZP, hogy 2013-tól megszűnhet a minimálnyugdíj. 2013 pedig már itt settenkedik a kertek alatt. Nosza – sikkantottak hát aprót az MSZP-székházban –, nosza, gyerekek, mindjárt itt a határidő, gyorsan kenjük rá az egészet a kormányra meg a kormánypártokra! S nekiláttak rákenni. Ezek amióta léteznek, nagyjából száz esztendeje mindig mindent összekennek önmagukkal, aztán fintorognak, hogy milyen fertelmes a büdösség… S miközben ők kenegetnek, aközben a KDNP javaslatára megmarad a minimálnyugdíj, és összegének a felemelését is tervezik.

A Hornék által kidolgozott és elfogadott nagy baloldali nyugdíjreform azt is tartalmazta, hogy a 2013 után megállapított nyugdíjakat majd megadóztatják. Mit ad isten, mint az imént utaltunk rá, az a nyomorult 2013 tényleg itt van a látóhatár szélén, hát ez ügyben is léptek gyorsan a szocialisták – és felzárkóztak melléjük a többiek.
A nyugdíjak megadóztatásával vádolják a kormányt. Miközben a valóságban az történik, hogy az általuk elfogadott törvényt éppen most semmisíti meg a kormányzat.

Persze mondhatjuk, mindez a múlt, hiszen ezzel már hetekkel ezelőtt előálltak, és azóta nagy a csend az említett témákban. Ez igaz. Ellenben nem árt újra és újra közkinccsé tenni, miképpen dolgoznak ezek a polgártársak. Már csak azért is, mert itt az új haknibrigád:
a dugódíjas haknibrigád. A dugódíjas haknibrigád Tarlós István főpolgármestert – és rajta keresztül természetesen a kormányzatot – vádolja azzal, hogy dugódíjat akar bevezetni a belvárosban. Most nem térnék ki arra, vajon egy ilyen intézkedés valóban segíthet-e az elviselhetetlen budapesti állapotokon, hogy kevesebb lesz-e ettől az autó a szűk belvárosban, s ennek következtében lehet-e majd például levegőt venni arrafelé –, nem térek ki erre, mert nem tudom a választ. Nem is dolgom tudni, vannak erre szakemberek. Csak annyit jegyzek meg csöndesen, hogy a helyzettel előbb-utóbb kezdeni kell valamit, mert így úgysem maradhat sokáig. Így ugyanis nem lehet élni.

De most, engedelmükkel, arra az apróságra térek ki, hogy a dugódíj bevezetésének kötelezettsége Demszky Gábor és az MSZP–SZDSZ-városvezetés öröksége. Ugyanis a négyes metró szerződésében külön melléklet foglalkozik a dugódíj kérdésével. Nevezetesen: az EU ahhoz a feltételhez kötötte a négyes metró finanszírozását, hogy Budapest bevezeti a dugódíjat.

Ezt Demszkyék aláírták.

És most Horváth Csaba azzal haknizik, hogy Tarlós be akarja vezetni a dugódíjat.

A pofátlanságnak tényleg nincs határa. Éppen ezért felesleges az a kérdés, hogy vajon Horváth Csaba, az MSZP meg a többi szégyellte-e már valaha saját magát. Nem. Ezek alkatilag képtelenek a szégyenkezésre.
Forrás:
Bayer Zsolt  - magyarhirlap.hu

Nincsenek megjegyzések: